SaaS; verhuur van software per gebruiker

Toegang tot software belangrijker dan bezit
De opkomst van het internet heeft de deur geopend voor de zogenaamde Application Service Providers. Alle software wordt geïnstalleerd op servers van een ASP-dienstverlener, zoals IS-consult. Deze servers staan opgesteld in een beveiligd datacenter en zijn rechtstreeks verbonden met het internet.
Als gebruiker sluit u bij uw ASP-dienstverlener een abonnement af voor het gebruik van de software voor een aantal gebruikers. Op een willekeurige computer kunt u nu, waar dan ook ter wereld, de software via internet gebruiken. Onderhoud en beheer zijn in handen van de ervaren IT-specialisten van IS-consult.

Enkele cijfers over internetgebruik
  1. Het aantal zakelijke gebruikers dat beschikking heeft over een DSL-verbinding is in 2006 toe-genomen van 45% naar 70%.
  2. Saas wordt door 9% van de onderzochte vestigingen toe-gepast, met een lichte verwachte groei naar 11% in 2010. Vooral kantoor- en CRM-applicaties worden via SaaS gebruikt.
  3. Webhosting gebeurt in 61% van de gevallen door een externe partij.

Bron: Heliview

Altijd en overal toegang met Niolite On
Eén van de meest veelbelovende systemen die gebruik maakt van de mogelijkheden van het internet is Niolite On. Het systeem biedt uw organisatie ondersteuning op het gebied van onder anderen relatiebeheer, projectplanning, urenregistratie, personeel en organisatie, documentbeheer. Meer informatie over Niolite. Zie: www.niolite.nl
 
Er wordt op een betrouwbare en integere manier met uw bedrijfsgegevens omgegaan!
Het is overduidelijk dat de introductie van het ASP-model de IT-wereld gevoeliger heeft gemaakt voor veiligheidsmanagement. Het gebruik van een webapplicatie betekent immers dat uw bedrijfsgegevens toevertrouwt aan uw Service Provider en de internetverbinding. Dus verwacht u een bepaalde zekerheid tegen virussen en misbruik door hackers. IS-consult biedt u deze zekerheid. Onze servers zijn op en top beveiligd. Risico's van vastgelopen computers behoren tot het verleden, virussen en spam worden centraal geblokkeerd. Meerdere malen per dag maken wij back-ups van uw bedrijfsdata, zodat ten allen tijde de laatste gegevens gereproduceerd kunnen worden.
 
 

Home

Klik hier als u meer informatie wilt.