Alles wat je altijd al over jezelf wilde weten: 360º feedback

* Waar ben ik volgens anderen goed in en wat zou ik kunnen ontwikkelen?
* Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn medewerkers elkaar meer aanspreken?
* Hoe geef ik medewerkers meer inzicht in hun eigen loopbaanperspectief?


Onze aanpak
Via een online vragenlijst verzamelt u feedback bij personen in uw omgeving. Zo krijgt u een completer beeld van uw functioneren, uw vaardigheden en uw ontwikkelpunten. De feedbackgevers kunnen directe collega’s zijn, maar ook medewerkers of uw directe leidinggevende. In sommige gevallen kunt u ook (interne) klanten naar hun mening vragen.

Standaard zijn er twee varianten van het systeem beschikbaar: één waarin de deelnemer een competentieprofiel krijgt aangeboden gekoppeld aan bijvoorbeeld zijn of haar functie of volgende loopbaanstap en één waarin de deelnemer zijn eigen competentieprofiel kan samenstellen uit een lijst met competenties (bijvoorbeeld de competentieset van uw organisatie).

De keuze voor een van beide varianten is afhankelijk van uw vraag.
Zo past het gebruiken van vooraf vastgestelde competentieprofielen bijvoorbeeld goed in functiegerelateerde loopbaanvraagstukken of organisatieontwikkeling, zoals de verandering van de werkcultuur in het kader van Het Nieuwe Werken.
Het gebruiken van de variant waarin de deelnemer zelf het competentieprofiel kan samenstellen past goed in vraagstukken op het vlak van persoonlijke ontwikkeling.
U kunt het 360˚ feedback systeem zelf beheren middels een licentie of het beheer uitbesteden aan ons. Ook zijn meerdere talen in het systeem beschikbaar. Hierdoor is er geen belemmering voor inzet in een internationale context of in een multiculturele werkomgeving.
 
Resultaten
Medewerkers die zich openstellen voor de feedback van anderen, elkaar aanspreken, zich blijvend willen ontwikkelen en verantwoordelijkheid nemen voor de eigen ontwikkeling.
 
mogelijke-bronnen-voor-360-feedback
Voorbeeld case
Een bank verzekeraar heeft een kantoorinnovatie ingevoerd in het kader van Het Nieuwe Werken. Hierbij is het 360˚ feedback systeem ingezet. Het nieuwe werken hebben we vertaald in competenties die nodig zijn in de nieuwe werksituatie (tijd- en plaatsonafhankelijk werken). Herhaalde inzet van 360˚ feedback en bespreking van de resultaten in workshops heeft bijgedragen aan het realiseren van de mentale verandering voor leidinggevenden en medewerkers. Voor de inhoudelijke opzet en het adviestraject heeft IS-consult samengewerkt met bureau Berenschot.

 

Home

Wilt u meer informatie over 360˚ feedback? Neemt u dan contact op met Tom de Laat.